KOMANDAN NGAMUK ! Langsung Banting HP Tentara Penjaga Kompi

Berita Update .jpg" height="58" width="58">

Published: 2017-10-01
Menjaga pos penjagaan dikompi merupakan tugas wajib bagi Prajurit TNI. Lalu bagaimana kalau penjagaan di pos penjagaan kompi tentara nya tidak serius dalam menjaga ? Inilah yang terjadi kalau penjagaan dikompi penjaga nya tidak fokus menjaga dan langsung terkena sidak oleh komandan kompi. Simaklah video berikut ini...
Loading...

labelKOMANDAN,NGAMUK,!,Langsung,Banting,HP,Tentara,Penjaga,Kompi

comment  Comments
  • Hafiz Licious
    Hafiz Licious

    Buat orang sakit kan berdosa . GG .

  • Hafiz Licious
    Hafiz Licious

    Tulah jangan main hp waktu kerja

  • Hafiz Licious
    Hafiz Licious

    LoL ez.

  • William Huang
    William Huang

    Tu kalo hp nya ada akun ml trus ada skin legend ama epic nyesek ga ya tu orang

  • lis setiawan
    lis setiawan

    Lah yg videoin gak dibanting ndann 😁😁😁

  • Hazmy Mustafar
    Hazmy Mustafar

    Phone murah jew tak yh kisah sangat aa

  • Nuryatin Malikodin
    Nuryatin Malikodin

    Pendapat saya itu memang benar saat berjaga mlh main hp...nanti kalo ad teroris TNI bisa kena pisau karena blm siap menyiapkan jurus IP man

  • radit pratista
    radit pratista

    Mantap dach..

  • CHaOS Major
    CHaOS Major

    Ni kenapa Komander ni mengamuk? Tak faham..#fromMalaysia

  • Langsayas Patualang
    Langsayas Patualang

    Komandan bodoh..TNI SIALLL

  • Am Sazaza
    Am Sazaza

    Lawa jugak perawan itu

  • Azim Azim
    Azim Azim

    Sayangsekaliphonenya

  • Ammar Farhan
    Ammar Farhan

    Hahaha tentera indonesia memang macam ni kee ?? Nampak mcm budak2 main je, sorry saya dari Singapore, , namun semua teori mengenai tentera indonesia sudah terbukti dan telah bertukar menjadi fakta yang tentera indonesia berada dibawah kedudukan yang terendah dalam ketentaraan, sebenarnya kekuatan military bukanlah dinilai di laman sosial seperti rakyat indonesia bicarakan, Dan satu lagi kebodohan rakyat indonesia telah diakui dunia, bukan saya mahu menghina tapi sudah terbukti jelas, kalau xpercaya tengoklah di youtube mengenai kebodohan indonesia, and the last chapter, ekonomi indonesia juga berada di kedudukan yang ketiga, yang paling bawah ini fakta bukan direka ceritakan seperti rakyat indonesia perkatakan, namun saya yakin indonesia mempunyai kelebihan tersendiri walaupun kebodohanya sudah diakui oleh dunia

  • Akmalcola
    Akmalcola

    Tentera kamu lemah tak ada tanding

  • DarkWolfGaming
    DarkWolfGaming

    kalau gue udah lama komandernya masuk lubang kubur

  • Rezza Saputra
    Rezza Saputra

    Bagus lah itu biyar disipin

  • Mohd Izwan Bin Mohd Fauzi
    Mohd Izwan Bin Mohd Fauzi

    Bagus yang mereka tidak ikut peraturan hukup nya begitu itu maseh regat maseh ada yang berat lagi tapet rescpek..

  • Aaron Barbosa
    Aaron Barbosa

    Tentera Malaysia yg paling hebat di dunia

  • Mr Anonymous
    Mr Anonymous

    Gara2 mau chicken dinner ini

  • Bertani Dan Berbudaya Petani
    Bertani Dan Berbudaya Petani

    Mantap disiplin nya yang bikin nggak tahan... mental baja pak tentara

  • Ierham bbxツ
    Ierham bbxツ

    Saya akui tentera di indo lebih ramai dan kuat dari malaysia.. salute from malaysia

  • Basri Shah Rohani Atau Mahadi
    Basri Shah Rohani Atau Mahadi

    komandan wajib ganti bukan harus ganti. begok betul

  • Agus Tian
    Agus Tian

    Lagi tugas main hp ya jelas marah dong komandannya..waduh kasian itu hp nya rusak dah...

  • Luqman Kasaa
    Luqman Kasaa

    Biasa jaa tngok video ni.. Biasa laa tuuu... Org x tahan lasak manjaaaa macam sialll x leh tngok video nii.. Dia mana bolehh.. Anak manjaa duduk rumah main handpone jaa.. Mintak apa semua dapat.. Barang keluaran baru nak jaaa beli.. Katanya market.. Pala lancauu.. X laasakkk.. Biaasa la tuu.. Disiplin tentera.. Kalau langgar kena hukuman.. Tu org ckp yg dok komen ni semua kata bodoh laa apa lahh x patut buat cmtu laa.. Haihh.. Nak jaa aq humban dalam kem tentera tngok macam manaa depa tu.. Huhuhu nangiss call makk nak balik.. Bodoh manjaaa... Zaman sekrg ni anak manja2..kena sikit nak gtau mak.. Bodoh.. Tu x boleh terima kalau nmpk hukuman kecik ni..tmbh2 lagi kem tenteraa.. Aq tau laa..kena rangging sikit kat kem pun nak gtau mak...aq ingt lagi... Majaaa siall..malam tu kami buh ramai2..kuat sikit mental tuu.. Bodoh budak manjaaa..

  • amin banjar
    amin banjar

    Ramahnya.. Mne pacarmu.. Hahaha

  • amin banjar
    amin banjar

    Bling lh hp yg tgh rakam tu aduh..

  • Ali Hanafiah1997
    Ali Hanafiah1997

    respect sma tentera indonessia......salute

  • Harnizal Ejal
    Harnizal Ejal

    Kapok... Hahaha tentera apaan kaya gini... Kontol main hp murahan...

  • Fafa Galih
    Fafa Galih

    Ahh virus tiktok pasti.. Ahh pas rank juga... 😂😂

  • Mohd Hazeren Hanif
    Mohd Hazeren Hanif

    Goblok punya tni..patut pun di gelar bawahan israel..goblok tni..tni pengecut.tni hanya berani dengan waega indo sahaja.walau gue warga indo gue anti warga gue

  • Channel24 Ahmad
    Channel24 Ahmad

    Bakal perang lari naik texsi

  • MOHD ARFAN Akil
    MOHD ARFAN Akil

    Tantara yg tdk punya disiplin malah harta benda yg dihancurin bukn orgnya.., waduhh TNI(Taxi Nasional Indonesia)

  • Muhammad ashraf
    Muhammad ashraf

    Komandan lemah kayak tempe

  • Aremada Hasan
    Aremada Hasan

    Buruknya markas tentera indon

  • adam iskandar
    adam iskandar

    Allahu bagilah dapur gas kasihan nya anggota dapur nk masak..

  • Abαng Am
    Abαng Am

    Tapi kenapa perlu macam tu tapi kalau pada aku tak perlu lah macam tu kita pun tak tahu mungkin ada hal peribadi yang dibincangkan melalu hp...nak jadi tentera boleh tapi jangan bodoh sangat.. tunjuk bagus lebih tapi bila tiba musuh sebenar pipit kecut

  • Muhammad fateh Muhammad Putra
    Muhammad fateh Muhammad Putra

    Hhhahaha wkwkwkwkwkwk

  • claude du val
    claude du val

    Chicken

  • claude du val
    claude du val

    Kote

  • Hardy Blazer
    Hardy Blazer

    Salut ama TNI